FS Europe: Groothandel in tonkinstokken (bamboestokken) voor ondersteuning

Bamboestokken specialist

Als fruitteler of vruchtboomkwekerij wilt u natuurlijk het beste voor uw fruitbomen. Het gebruik van tonkinstokken voor de ondersteuning van uw appelbomen, perenbomen of kersenbomen is daarom een goede keuze. Bij FS Europe, dé Europese groothandel met een enorm assortiment bamboestokken, vindt u voordelige tonkinstokken in alle denkbare lengtes van 2 voet tot 16 voet.

Onze bamboestokken, die bekend staan onder de naam ‘Tonkinstokken’, worden direct geïmporteerd uit China. Dit zorgt ervoor dat wij deze stokken tegen voordelige prijzen kunnen aanbieden. De bamboestokken zijn dikwandig, wat ervoor zorgt dat ze sterk zijn en goed bestand zijn tegen de buitenlucht.

Tonkinstokken zijn vernoemd naar de streek ‘Tonkin’ in Vietnam, waar deze bamboesoort oorspronkelijk in groten getale werd verbouwd en geëxporteerd. Tegenwoordig worden deze stokken niet alleen nog maar in Vietnam verbouwd, maar ook in China. Wij halen onze tonkinstokken dus direct uit China, waarbij we streven naar uitstekende service en kwaliteit.

Als kweker of teler kunt u bij FS Europe rekenen op een snelle levering van bamboestokken van hoge kwaliteit. Wij hebben een ruime voorraad aan bamboestokken en leveren deze rechtstreeks aan u als klant. U hoeft dus niet meer te wachten op leveringen uit het buitenland.

Kortom, zoekt u naar een betrouwbare leverancier van tonkinstokken voor uw fruitteelt? Dan bent u bij FS Europe aan het juiste adres. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Bamboe: wel zo duurzaam!

Maakt u de afweging tussen, metalen stokken en bamboestokken?

Bedenk dat bamboestokken niet alleen veel voordeliger zijn, het is ook een 100% natuurproduct dus er is geen milieuschade.

Onze tonkinstokken zijn afkomstig uit duurzaam beheerde gebieden in China, waar eigen medewerkers van FS Europe de kwaliteit controleren.

Meer informatie of een offerte?

Maak uw keuze

Bamboe: grassoort met unieke kenmerken

Bamboe is de naam voor verschillende plantensoorten die tot de grassen (Gramineae of Poaceae) behoren. De term bamboe komt uit het Maleis en is in bijna alle talen bekend (bambu, bamboo, bamboe). Bijzonder aan deze grassoort is dat de stengels bestaan uit vezelbundels die van binnen hol zijn en onderbroken worden door knopen (ringen, internodiën) waar de bladeren aan vastzitten.

De stam van bamboe kan enkele centimeters tot maar liefst dertig meter lang zijn, met een diameter van enkele millimeters tot 25 centimeter. Bamboe groeit vaak snel, er is zelfs een soort die tot 1 meter per dag (!) kan groeien. Een tonkinstok is een bamboestok die wordt gebruikt als ondersteuning voor de groei van planten en bomen. Het woord tonkin is afgeleid van de gelijknamige streek in Vietnam waar de plant vandaan komt. Vandaag de dag vindt de grootste productie van bamboestokken plaats in China, waar FS Europe eigen medewerkers heeft.

Bamboe is bij uitstek een duurzaam product dat vrijwel geen negatief effect heeft op het milieu. Na de oogst herstelt een bamboebos zich direct, net als het gras van uw gazon na het maaien. Herplanten is dus niet nodig, bamboe groeit en woekert via het wortelstelsel. Deze wortels zorgen ervoor dat de bodemstructuur intact blijft en erosie wordt voorkomen.

De textielindustrie maakt steeds meer gebruik van bamboevezels bij de productie van kleding. Kleding gemaakt van bamboe is zijdezacht, strijkvrij en antitranspirerend.

Contact opnemen

Meer informatie of een persoonlijk advies?

PIETER VAN NIFTERIK
Directeur/ Verkoop Belgie
pieter@fseurope.eu
+31 (0)6 2065 4201

FRANK VAN RIJK
Inkoop / Verkoop
Europa
office@fseurope.eu
frank@fseurope.eu +31 (0)6 5758 5026

FRANS ANGELINO
Verkoop Midden-Nederland / Overkappingen
frans@fseurope.eu
+31 (0)6 5122 1618

TEUS VAN 'T FOORT
Verkoop Nederland
teus@fseurope.eu
+31 (0)6 3099 3798

ANDRE VAN
DER WIEL
Verkoop Duitsland /
Oostenrijk / Zwitserland / Frankrijk
andre@fseurope.eu
+31 (0)6 3099 1920

DENNIS VAN DE KOLK
Binnendienst / Verkoop België/Canada
dennis@fseurope.eu
+31 (0)85 782 7130

Henk Verwoert
Medewerker Logistiek
logistiek@fseurope.eu
+31 (0)6 2399 9483

JEROEN SCHENNING
Finance and control
jeroen@fseurope.eu
+31 (0)85 782 7130

CORA VAN TUIJL
Administrative Assistant
finance@fseurope.eu
+31 (0)85 782 7130

Pin It on Pinterest