In samenwerking met een kleinfruitteler hebben wij een plantgroeigeleider ontwikkeld om rode bes en andere kleinfruitgewassen vast te zetten. Je houdt de geleider naast de jonge plant en drukt vervolgens het gekrulde boveneind met je duim vast op de (horizontale) draad. Vervolgens zet je de plant met clips of een bindtang vast aan de plantgroeigeleider. Wanneer de plant onderaan door groei verhout, druk je de geleider verticaal naar boven met je duim los. Daarna trek je de geleider naar boven en bevestig je deze aan een hogere draad, naast de nieuw gegroeide jonge scheut, en zet je ook daar de plant weer vast.” Na het vastdrukken van de geleider verschuift deze niet horizontaal.

Wanneer de plant volgroeid is zijn bij het verwijderen van de plantgroeigeleider dopluizen goed zichtbaar en goed te raken met een bespuiting. Normaal houden dopluizen zich schuil achter tonkinstokken.
De geleiders zijn beschikbaar in diverse lengtes en voor verschillende draaddiktes. Dit maakt toepassing in bestaande aanplanten mogelijk. In een koker, bijvoorbeeld een pvc-buis, kunnen de groeigeleiders eenvoudig meegenomen worden aan de broekriem.

Pin It on Pinterest