FS Europe: Groothandel in tonkinstokken (bamboestokken) voor ondersteuning

Bamboekstokken specialist

Gebruikt u als fruitteler of vruchtboomkwekerij tonkinstokken voor ondersteuning van uw appelbomen, perenbomen of kersenbomen?

Maak kennis met dé Europese groothandel met een enorm assortiment bamboestokken: FS Europe in Nederland (Kesteren, Betuwe). Wij leveren rechtstreeks uit voorraad aan u als kweker of teler.

Dankzij directe import uit China hebben wij voordelige tonkinstokken, in alle denkbare lengtes van 2 voet tot 16 voet.

Direct contact

Daarom tonkinstokken van FS Europe

  • Zeer hoge buigweerstand door bamboe met lange vezels
  • Lage prijs door directe import én directe levering aan kwekerij en teeltbedrijf
  • 100% natuurproduct: na de teelt geen verwijderingkosten
  • Snelle levering vanuit eigen handelsvoorraad in Kesteren
  • Tsjinglee bamboe: korte schakels (internodiën), oersterke stokken
  • Levensduur tot 10 jaar
  • Levering door heel wereldwijd

Bamboe: wel zo duurzaam!

Maakt u de afweging tussen, metalen stokken en bamboestokken?

Bedenk dat bamboestokken niet alleen veel voordeliger zijn, het is ook een 100% natuurproduct dus er is geen milieuschade.

Onze tonkinstokken zijn afkomstig uit duurzaam beheerde gebieden in China, waar eigen medewerkers van FS Europe de kwaliteit controleren.

Direct contact

Bamboe: grassoort met unieke kenmerken

Bamboe is de naam voor een aantal plantensoorten die tot de grassen (Gramineae of Poaceae) behoren. De naam bamboe komt uit het Maleis en in vrijwel alle talen bekend (bambu, bamboo, bamboe). Bijzonder aan deze grassoort is dat de stengels bestaan uit vezelbundels die vanbinnen hol zijn. Ze worden op geregelde afstanden onderbroken door ‘knopen’ (ringen, internodiën) waar de bladeren aanhechten.

De stam van bamboe kan enkele centimeters tot liefst dertig meter lang zijn, met een diameter van enkele millimeters tot 25 centimeter. Bamboe groeit vaak snel, er is zelfs een soort die tot 1 meter per dag (!) kan groeien. Een tonkinstok is een bamboestok die gebruikt wordt als ondersteuning voor de groei van planten en bomen. Het woord tonkin is afgeleid van de gelijknamige streek in Vietnam waar de plant vandaan komt. Vandaag de dag vindt de grootste productie van bamboestokken in China plaats. Hier heeft FS Europe eigen medewerkers.

Bamboe is bij uitstek een duurzaam product dat vrijwel geen negatief effect op het milieu heeft. Na de oogst herstelt een bamboebos zich direct, net als het gras van uw gazon na het maaien. Herplanten is dus niet nodig, het groeit en woekert via het wortelstelsel. Deze wortels zorgen ervoor dat de bodemstructuur intact blijft en erosie wordt voorkomen.

De textielindustrie maakt steeds meer gebruik van bamboevezels bij de productie van kleding. Kleding gemaakt van bamboe is zijdezacht, strijkvrij en antitranspirerend.

Direct contact

Pin It on Pinterest